Actueel

Nieuws

Voorontwerp bestemmingsplan HoeveRijk ter inzage Lokaal nieuws donderdag 10 maart 2022

Voorontwerp bestemmingsplan HoeveRijk ter inzage

Volgende stap gebiedsontwikkeling HoeveRijk gezet

HoeveRijk krijgt vorm! We hebben een nieuw mijlpaal bereikt: het voorontwerp bestemmingsplan is ter inzage gelegd door de gemeente Nieuwegein. En dat betekent dat de eerste, belangrijke stap in de te volgen procedure is gezet en we steeds een stukje dichterbij de realisatie van het plan komen!

Na de ter inzage legging van het voorontwerp bestemmingsplan volgt de voorbereiding voor het ontwerp bestemmingsplan. Als de procedures voorspoedig verlopen, verwachten we eind 2022 een onherroepelijk bestemmingsplan te hebben en daarnaast ook de benodigde vergunningen om te kunnen starten met bouwen.

Uiteraard houden we je op de hoogte van het verloop via de mailing en website.

Update HoeveRijk december 2021 Lokaal nieuws donderdag 23 december 2021

Update HoeveRijk december 2021

Het is december, het einde van het jaar is alweer in zicht. Via deze nieuwsbrief informeren we je over het laatste nieuws rondom HoeveRijk.

Bestemmingsplan
Er zijn mooie stappen gezet voor het voorontwerp bestemmingsplan. De benodigde onderzoeken zijn afgerond. We verwachten in het voorjaar van 2022 het voorontwerp bestemmingsplan aan het College van B&W van de Gemeente Nieuwegein te kunnen voorleggen.
Ondertussen werken we ook aan de stukken voor de aanvraag van de omgevingsvergunning. De tekeningen en berekeningen voor deze omgevingsvergunning zijn al bijna afgerond.

Groen en water
Het inrichtingsplan, gemaakt door landschapsarchitect Dijk&Co, krijgt ook vorm: groen en water zijn onder andere dragers van het plan. Dit zie je straks duidelijk terug in HoeveRijk.
Belangrijk zijn de groene hoven tussen de grondgebonden woningen door, richting het water aan de noordkant van het plan waar de Waterwachters een plek krijgen. De detaillering met speelelementen en specifieke beplanting wordt de komende tijd uitgewerkt. 

Tot in het nieuwe jaar!
Zodra er weer nieuws is informeren we jullie. Alvast fijne feestdagen en tot in januari!

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Nieuwegein.

Aanmelden